Šta ne bi trebalo da propustite na Sejšelima

Ne propustite iskustvo istraživanja Viktorije, planinarenje u Nacionalnom parku Morne Sejšeli, sunčanje na plaži Anse Source D'Argent, obilazak ostrva Praslin, interakciju sa džinovskim kornjačama na ostrvu Curieuse i razgledanje lepote ostrva Silhouette.
 
MAHE - Glavni grad VIKTORIJA - Jedna od najvećih atrakcija je Tempio Hindu - hindu hram koji ostavlja snažan utisak. Zanimljiva turistima je i pijaca u Viktoriji na kojoj se mogu pronaći voće i povrće za koje, možda, nikada niste čuli  i hiljade mirisnih začina.
 
Ljubitelji prirode i biljaka ne treba da propuste divnu botaničku baštu u blizini Viktorije, gde se nalaze neke od dosta retkih i interesantnih biljaka, poput Drveta slonove jabuke iz Malezije i Venecuelanske ruže. Za posetu Viktoriji treba izdvojiti oko 5 sati.
 
Posebna lepota ostrva su neverovatne plaže: Beau Vallon  - Najduža i najpopularnija plaža na ostrvu, pravi raj za sve ronioce, bogata podvodnim svetom i skoro u potpunosti lišena morskih struja. Poznata je i po prelepim zalascima sunca. Anse Intendance - Jedna od najlepših  plaža indijskog okeana zbog svog fantastičnog tirkiznog mora i dna bez koralnih grebena. Poznata je i kao mesto gde kornjače polažu jaja. Kupanje se ne preporučuje u periodu od juna do septembra, zbog jakih struja. Kempinski (Baie Lazare) - Fantastična plaža sa čistim peskom i bez gužve. Talasi na ovoj plaži nisu retki a na delovima je dno prekriveno koralima pa je preporuka da se nosi zaštitna obuća. Ovde se mogu naći neobične školjke a u neposrednoj blizini možete videti i džinovske kornjače sa Aldabre.
PRASLIN je stanište autohtonog drveta Coco de Mer, vrsta palme koja živi i do 200 godina, a njeni zreli plodovi dostižu čak 25 kg. U središtu ostrva nalazi se autentična džungla i nacionalni park zaštićen od stane UNESCO-a, Vallee De Mai. Na Praslinu živi i posebna vrsta crnog papagaja. Zanimljivo je da na ostrvu postoji farma školjki iz kojih se vadi crni biser.   Praslin je čuven i po svojim fantastičnim plažama: Anse Lazio - jedna od najlepših plaža sveta , Anse Petite Cour - za sve koji vole ronjenje zbog zaista bogatog podvodnog sveta. Plažu krase i divlje granitne stene, kao i posebna vrsta drveta nazvanog “Drvo strpljenja”
 
La DIGUE je ostrvo sa prelepim plažama, poznato po tirkizno-plavom moru i jedinstvenim stenovitim formacijama. Najlepša plaža, ne samo na Sejšelima, već i među TOP 10 najčuvenijih plaža na svetu je Anse Source d Argent. Ujedno je i najviše fotografisana plaža na svetu! Plaža  Grande Anse je posebna zbog  zlatnog peska kao i neverovatnih stena čudnih oblika.
 
Na ovom ostrvu se pored fantastičnih plaža, mogu videti i farme kokosa i vanile, kao i veliki broj džinovskih kornjača, teških skoro 200 kilograma, koje mogu živeti i do dva veka.

Personalizovane izlete organizujemo na upit.