Laponija - Deda Mraz

 Zemlja Deda Mraza, ponoćnog sunca i polarne svetlosti! 

 

*Program - Avantura u Laponiji i Selo Deda mraza

od   1.150 €  po osobi za  4 dana / 3 noći

Dete od 04-11 god: od 630 €

Sezona od 1. Dec - 31. Mart 

 

Dan 1: Dolazak u finsku Laponiju i potraga za Northern Lights

Vaš uzbudljiv odmor počinje u Rovaniemiju posle transfera i smeštaja u hotel. Preporučujemo ranu večeru  pre izleta. Kad počne sumrak, vodič vas priprema za uzbudljivo vođeni izlet u divljinu,snowmobilom, gde ćete istražiti prirodni fenomen Polarne svetlosti, izvanrednu lepotu koja se može videti na Severnoj hemisferi na geografskoj širini od 65 do 72 stepena SGŠ, od decemdra do marta! Kasnije, nakon uživanja oko logorske vatre uz vruće napitke i lagani snack, povratak  u hotel.

2. dan: Poseta farmi irvasa i selu Deda  Mraza

Nakon doručka,  počinje avantura vožnjom snowmobilado farme irvasa  gde se upoznajete sa  Sami kulturom (kultura starosedelaca). Tada imate priliku da se provozate u sankama koje vuku irvasi i učestvujete i u posebnoj laponskoj svečanosti prelaska Arktičkog kruga. Posle  ručka u ugodnom restoranu, posećuje se selo Deda Mraza  gde ćete upoznati  Deda Mraza ličnoi družiti se sa njim I pomagati mu u njegovoj radionici. Iz Santa Claus glavnog poštanskog  centra možete poslati razglednice!

Dan 3: Vožnja Haski sankama i tradicionalna finska sauna

Nakon doručka  u hotelu, odlazak autom do  farme odakle počinje uzbudljiva vožnja haski sankama kroz šumu i preko snežnih livada. Povratak na farmu i uživanje u vrućem  napitku. Povratak u hotel. Ostatak dana je slobodan za uživanje u ovom spektakularnom odredištu  i zašto ne probati tradicionalnu finsku saunu u vašem hotelu  u večernjim satima. 

Dan 4: Odlazak

Posle doručka, odjava iz hotela I transfer do aerodroma.

 

Uključeno u cenu: 

-Transferi od/ hotela

-Smeštaj u hotelu 3* u Rovaniemiju (moguć je smeštaj u hotelu sa 4* ili u Lux planinskoj brvnari – uz DOPLATU)

-3 noćenja sa doručkom

-Večernja  sauna

-Izleti prema programu

-Topla pića

-Ručak 2. dana u vreme izleta

-24 sata telefon servis

-Takse i usluge

 

Nije uključeno u cenu: 

-Letovi od/do Finske i Rovaniemija (obezbeđujemo u skladu sa Vašim datumima)

-Putno osiguranje

 

*Noćenje u Glass Igloou- OPCIONO (uz doplatu)

Uključeno:GLASS IGLOO- Cena: od 340€, po odrasloj osobi (od 180€ za dete) -za 1 noć Za poseban doživljaj Laponije- provedite noć ili dve pod staklenim krovom igloa,  s pogledom na zvezdano nebo Severnog pola. Možda budete nagrađeni jedinstvenim fenomenom Polarne svetlosti. Igloi su konforno uređeni, sa podnim grejanjem I termostaklenim kupolastim krovom, sa sopstvenim kupatilom.

 

-Transferi do/od Igloa-Smeštaj u dvokrevetnom ili family igloou

-Doručak

-Večera od 3 jela u restoranu Kota

-Slobodan ulaz u saunu Artic Hotela 

 


 

 *Program : Zimske čarolije u Laponiji

od   1.330 € po osobi za  5 dana / 4 noći

Dete od 04-11 god. Od 760 €

sezona od 20. Dec - 31. Mart 

 Dan 1: Dolazak u finsku Laponiju i potraga za Aurorom Borealis

Vaš uzbudljiv odmor počinje u Rovaniemiju posle transfera i smeštaja u hotel. Preporučujemo ranu večeru  pre izleta. Kad počne sumrak, vodič vas priprema za uzbudljivo vođeni snowmobile izlet u divljinu da istražite izvanrednu lepotu Lapland Northern Lights – Polarnu svetlost Laponije. Kasnije, nakon uživanja uz ukusni topli napitak i lagani snack oko logorske vatre i povratak  u hotel.

Dan 2: Vožnja Haski sankama i tradicionalna finska sauna

Dan počinjete vožnjom do haski farme, gde ćete naučiti kako da upravljate sankama i dobiti sve potrebne instrukcije. Krećete u haski avanturu koja traje oko 1:15h, (10km, 2 osobe dele sanke). Povratak na farmu, gde ćete se ugrejati uz tople napitke. Povratak u hotel. Ostatak dana slobodno vreme, koje možete iskoristiti i za finsku saunu.

Dan 3: Veče u Arctic Snow Hotelu

Istražite Rovaniemi - ako ste zainteresovani da saznate više o lokalnoj istoriji, kulturi i prirodi, preporučujemo odlazak u Arktikum Museum. Za ovaj dan možete dodati neku aktivnost u svoj program – preporučujemo odlazak u Snow World i na ručak u Ice restoran *. Uveče odlazite u Artic Snow Hotel, magično mesto sa izuzetnim mogućnostima da se vidi polarna svetlost. Posle posete ovog fascinantnog hotela u pratnji vodiča, uživajte u tipičnoj laponskoj večeri u Lappish tapee, koji se nalazi u Arctic Snow Hotelu. Oko ponoći se vraćate u hotel.

 

*Dodatna mogućnost: ovu noć možete spavati u Arctic Snow Hotel-u ili u Glass Igloo-u. UZ DOPLATU. 

1. Snow Rooms - ove sobe su napravljene za 2 osobe. Nameštaj u sobi je napravljen od snega. Kreveti su od mekih i toplih materijala. U sobi postoje električna svetla. Toalet i tuš se nalaze u glavnoj zgradi.

2. Snow Suites - kao posebna poslastica, nudi se mogućnost smeštaja u apartmanu od snega, koji su ukrašeni skulpturama od snega. Toalet i tuš se nalaze u glavnoj zgradi.

3. Glass Igloo -  savršen način da upotpunite doživljaj ovog putovanja. Stakleni krov vam pruža mogućnost da gledate zvezdano nebo i ugledate polarnu svetlost. Da ne biste propustili ovaj nesvakidašnji fenomen – Aurora alrm će vas probuditi na vreme! 15 Glass Igloo-a se nalazi odmah pored Arctic Snow Hotela. Svaki je udoban i prostran. Toplo su izolovani, sa termo-staklenim krovom, imaju podno grejanje, 2 podesiva kreveta, toalet i tuš.

 GLASS IGLOO- Cena: od 340€, po odrasloj osobi  (od 180€  za dete) -za 1 noć 

 

 

*Za one koji žele da produže boravak za nekoliko dana, preporučujemo ekskluzivni smeštaj-  

LUX Glass IGLOO sa privatnom saunom  & Outdoor Hot Spa

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

Informacije

Altano Travel doo Beograd
Ruzveltova 23/44, 11000 Beograd
Licenca OTP 73/2016
Tel: (+381 11) 407 22 44
Tel/fax: (+381 11) 407 22 45
Mob: 065/22-00-887
E-mail: info@altanotravel.com

Cene

Cene iskazane na sajtu su informativnog karaktera. 
Za više detalja o ponudi kontaktirajte poslovnicu agencije Altano Travel.

Gde se nalazimo