SEJŠELI - VAŠ PRIVATNI RAJ

Kao blistavi smaragdi leži grupa Sejšelskih ostrva u Indijskom okeanu. Protežu se od ekvatora do Madagaskara. Na stotine sjajnih grebena i džunglom pokrivena ostrva, rasuta su po kristalno čistom Indijskom okeanu. Bele peščane plaže iz snova i predivne uvale za kupanje, nestvarne skulpture granitnih stena i bujna vegetacija,  pravi su idilični prirodni raj.

Svako ostrvo vas očekuje sa egzotičnom i romantičnom čarolijom.

Pored prelepih plaža i jedinstvenih edenskih vrtova u Indijskom okeanu, naći ćete živopisni vodeni svet, džinovske kornjače i jedinstveni kokosov orah Coco de Mer.

MAHE je najveće ostrvo Sejšela, na kom se nalazi aerodrom, kao i glavni grad Viktorija. Ostrvo gusto pošumljenih brda i prelepih zaliva sa plažama za odmor iz snova.

PRASLIN je ostvo malih uzvišenja i fantastičnih belih plaža sa granitnim stenama. Stanište je autohtonog drveta Coco de Mer.

LA DIGUE (La Dig) je ostrvo poznato po prelepim plažama, tirkizno-plavom moru i jedinstvenim stenovitim formacijama.

BIRD Island je stanište jedinstveno lepih i retkih ptica i morskih kornjača.

DENIS Island – koralno ostrva sa belim plažama i pravi raj za ronjenje na Sejšelima.

Kada putovati na Sejšele

Sejšeli važe za atraktivnu destinaciju tokom cele godine, ali ipak postoje određeni meseci kada je boravak prijatniji. Preporuka su  meseci april, maj, oktobar i novembar, koji predstavljaju period umerene klime, bez prevelikih vrućina i sparine, ali i bez previše vetra. Klima tokom ovih meseci zaista je prijatna i idealna za sunčanje na plaži, ronjenje i šetanje po ostrvu.

Na Sejšelima su tokom cele godine temperature približno iste- danju do max 32°C,  noću do 24°C , dok je temperature vode  od 23-27°C.