Putevi vina i Atrakcije Alzasa

4 dana/3 noći

640€ po osobi

Alzas je poznat po svojoj finoj hrani i vinu, ali takođe nudi mnogo više od toga. Privatne ture po regionu će vam omogućiti da otkrijete karakterističnu francusko-nemačku arhitekturu Alzasa, neobične srednjovekovne gradove, kao i zapanjujuće mozaike pejzaža, brojne dvorce i gotovo neograničen broj mitskih i istorijskih mesta.
  • 4 dana/ 3 noći
  • Smeštaj u hotelu 3* u Strazburu, noćenje sa doručkom
  • Celodnevni izlet Najlepše iz Alzasa- usluge prema programu
  • Celodnevna tura Putevima vina Alzasa – usluge prema programu
  • Male grupe do 8 osoba, prevoz minivanom (wi-fi, klima)
  • Vodič na engleskom jeziku
  • Avio karta sa taksama
  • Cena i program individualnog aranžmana mogu biti izmenjeni usled promene raspoloživosti!
Dan 1. Dolazak u Strazbur.
Smeštaj u hotel. Slobodno popdne za razgledanj grada. Noćenje.

Šetnja kroz istorijski centar grada u kome se ponosno izdiže veličanstvena gotska katedrala Notre–Dame, sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg. Simbol Strazbura je Petit France (“Mala Francuska”)- najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama. Ova ambijentalna celina je zaštićena I proglašena svetskom baštinom od strane UNESCO–a.

Dan 2. Celodnevni izlet Najlepše iz Alzasa
Najlepše iz ALZASA : Colmar, Eguisheim, Riquewihr, High Koenigsbourg Castle
Upoznajte najbolje iz regije Alzas na ovom celodnevnom izletu iz Starzbura. Vozićete se živopisnim putevima kroz zelene brežuljke i alzaške vinograde. Lutajte kamenim uličicama šarmantnih gradova Kolmar i Eguisheim i istražite selo Rikvir unutar srednjovekovnih zidina. Tom čarobnom izletu dodajte alzaški dragulj- posetite zamak u Visokom Koenigsburgu iz 12. Veka, u pratnji vodiča, sa grupom koja je ograničena na osam osoba.
Izlet uključuje:
- Male grupa do 8 osoba
- Vožnja klimatizovanim minivanom, wi-fi besplatan
- Profesionalni vodič na engleskom (ili francuskom) jeziku
- Razgledanja Kolmara u pratnji vodiča- Kolmar je smešten u podnožju planine Vogezi na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada, nastao u 9.
veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste.
- Poseta živopisnih sela Eguisheim i Rikvir ( jedno od najlepših sela Francuske)
- Poseta dvorca Visoki Koenigsbourg u pratnji vodiča

Dan 3. Celodnevna vinska tura iz Strazbura
Putevima vina u Alzasu: Poseta najboljih vinarija i degustacije
vina I istražite tu prelepu francusku vinsku regiju . Posetite šarmantna sela poput Dambach-la-Ville, Ribeauville, Mittelbergheim i Rikuevihr. Posetićete tri različite vinarije kako biste degustirali neka od vina po kojima je Alsace poznat, uključujući Gevurztraminer i Riesling. Saznajte više o regionu od stručnog vodiča i uživajte u ličnoj pažnji u manjoj grupi koja je ograničena na osam osoba.
Krenite putevima vina Alzasa, dužine 105 km, koji se vijugaju niz brda u podnožju planine Vozgezi.
Prva poseta na ovoj ruti je vinsko područje nazvano Mittelbergheim, gde se nalaze grand cru Kastelberga, Zotzenberga i Viebelsberga (gran kru- Alsace Grand Cru je apelacija d'Origine
Controle za vina proizvedena na specifičnim parcelama u vinskom regionu Alsace u Francuskoj).
Ovo područje je poznato po odličnim rizling vinima. U prvoj vinariji vašeg obilaska probajte rizling zajedno sa sylvanerom i pinotom I blanc-om.
Vinska tura se nastavlja prema Dambach-la-Ville. Ovo selo proizvodi više vina nego bilo koje drugo u Alzasu, uključujući jedno od najboljih alzaških vina - frankstein grand cru. U klasičnom vinskom podrumu ćete degustirati vina I sazanti kako se zemlja i klima regiona kombinuju da bi se proizvela izuzetna vina od rizlinga i gevurztraminer-a.
Odmorite se tokom pauze za ručak (o sopstvenom trošku), nakon čega sledi poseta vinskom području Ribeauville-Rikuevihr. Ovde postoji pet grand cru - Kirchberg, Osterberg, Geisberg, Schoenenbourg i Sporen. Ovde ćete ponovo otkriti da vinom dominira rizling, mada druga notna
vina uključuju muškat, gevurztraminer i pinot gris. Provedite neko vreme u šarmantnim selima Ribeauville i Rikuevihr, gde ćete imati poslednje dva degustacija vina u dve najomiljenije vinarije u Alzasu. Saznaćete kako se u nekim od zamkova koji proizvode vino u tom području - poput porodica Hugel i Trimbach - stotinama godina pravi vino u ovom kraju. Po završetku celodnevne vinske ture kroz Alzas, u opuštajućoj vožnji minivanom, vratićete se u Strazbur.
Dan 4. Odjava iz hotela. Let Strazbur- Beograd

Print   Email