Najlepša sela, polja lavande & vinogradi

4 dana/3 noći

Od 355€ po osobi

Dan 1. AVINJON
Dolazak u Avinjon i smeštaj u hotel 3*. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Noćenje.

Dan 2. Najbolje iz Provanse za 1 dan
Posle doručka, polazak na celodnevni izlet „Najbolje iz Provanse za 1 dan“. Ovo je jedinstvena prilika da doživite Provansu o kojoj ste sanjali: Tura počinje upoznavanjem sa čuvenim mostom Pont du Gard - rimskim aquaduktom u Nimu.
Potom ćete obići prvo od najlepših sela Provanse Les Baux de Provence (Le Bo d Provans), selo autentične lepote i spektakularnog položaja na steni visokoj 245 m . Šetnja istorijskim centrom do crkve Sv Vinsenta, do zidina tvrđave Le Bo u okviru koje su brojni kafei i tipične radnje sa suvenirima. Le Bo je jedno od najposećenijih sela Provanse!
U nastavku ture, zaustavljanje kod Antiques of Saint Remy de Provence, slavoluka koji se nalazi u maslinjaku, a bio je motiv na nekoliko slika van Goga
Poseta Rusijonu (Roussillon), jednom od najlepših sela u Francuskoj, čuvenom po crveno- bež stenama i pejzažima neobične lepote. Obilazak još jednog sela neobične lepote- Gordes (Gord). Ovo je selo koje je najviše slikano, kako zbog lepote, tako i zbog neverovatne lokacije na uzvišenju.
Poseta Provansalskim pijacama – utorkom u Gordu, četvrtkom u Rusijonu.
Zakoračite u polje lavandi - zaustavljanje kod Senanque Abbey ( najpoznatiji pejzaž Provanse)
Poseta Muzeju lavande - otkrijte simbol provanse - lavandu. Tokom jula i avgusta se može videti demonstracija destilacije tokom berbe lavande.
Dolazak u hotel. Noćenje.

Dan 3. Chatoneuf du Pape & Orange
Doručak u hotelu. Polazak na poludnevni izlet.
Dolazak u antički grad Orange (Oranž)- Panoramsko razgledanje : trijumfalni luk i antički teatar samo su deo bogate baštine sa UNESCO liste.
Poseta čuvenog sela Châteauneuf du Pape i njegoih vinograda. Degustacija 4 vina sa somelijerom (ukljčujući bela i crvena vina u pojedinačnim sesijama) obaviće se u vinskim podrumima koje su nekada koristili Rimljani i Pape.
Povratak u Avinjon.

Dan 4. Povratak
Doručak i odjava iz hotela.
  • 3 noći na bazi doručka u hotelu 3* u Avinjonu
  • Celodnevni izlet „Najbolje iz Provane za 1 dan“ , vodič i prevoz
  • Poludnevni izlet „Chateanef du Pape“, vodič, prevoz
  • Ulaznice za vinariju, Degustacije vina sa somelijerom
  • Prevoz do/od aerodroma Marsej (obezbeđujemo na upit)
  • Povratni transfer aerodrom - Avinjon SNCF
  • Avio karte

Print   Email