4 dana Toskana & Cinque Terre iz Rima

cinque terre tura iz rima

Od 600€ po osobi

Putovanje od 4 dana iz Rima do Cinque Terre i Toskane uključuje hotel 4* u Sieni i La Spezia. Ne propustite priliku da istražite najživopisnije delove Italije, kao što su Pienza, San Gimignano i spektakularan Cinque Terre, koji se nalazi na UNESCO listi. Posetite krivi toranj u Pizi, vozite se kroz fenomenalne predele Val d Orcia i degustirajte Chianti vino.
 • 4-dnevna tura Toskana i Cinque Terre iz Rima sa profesionalnim vodičem
 • Poseta najživopisnijih gradova Toskane koji čine region Val d Orcia: Montepulciano, Pienza and Montalcino
 • Degustacija vina kao što je Brunello di Montalcino tokom posete vinskog podruma
 • Poseta gradovima: Lucca, Siena, San Gimignano i Pisa
 • Poseta Cinque Terre 
 • Hotel 4* u Sieni (1 noć) i La Spezia (2 noći) na bazi polupansiona (doručak i večera uključeni) Napomena: hotelske takse nisu uključene, plaćaju se na licu mesta

Dan 1 – Rim – Val d Orcia

Napuštate hotel u Rimu u jutarnjim časovima i nastavljate put ka severu, u Toskanu, klimatizovanim vozilom. Nakon oko 2 sata vožnje, stižete u Montepulciano. Odatle možete videti božanstven pogled na živopisne brežuljke i bogatu renesansnu i srednjevekovnu arhitekturu, kao sa razglednica. Tura se nastavlja posetom jednog od najboljih vinskih podruma u gradu i degustacija vina uz lagani ručak (šunka, sir i salama). U popodnevnim časovima, tura se nastavlja dalje na sever, do grada Pienza, koji se nalazi na UNESCO listi. Šetnja gradom koji je dizajnirao Pope Pius II u 14. veku. Nakon toga, putovanje se nastavlja do Montalcina, koji je poznat po prestižnom i skupom Brunello di Montalcino vinu. Poseta tvrđave u Montalcinu – građevina iz 13. veka, koja je danas jedna od najboljih prodavnica vina – možete degustirati vino uz laganu lokalnu užinu. Nakon relaksacije, put se nastavlja ka Sieni – krajnja destinacija za ovaj dan. Check in u hotelu u Sieni u vreme večere. Ostatak večeri imate slobodno vreme. Noćenje u Hotel Garden 4* u Sieni .

Dan 2 – Siena – San Gimignano – Pisa – la Spezia (B,D)

Nakon doručka, razgledanje starog dela grada Siene. Prošetajte kroz šarmantne ulice, uplovite u centar gotske arhitekture, posetite Piazza del Campo i Siena Cathedral. Putovanje se nastavlja do San Gimignano – grad na uzvišenju bogat veličanstvenim srednjevekovnim kulama. Uživajte u slobodnom vremenu za razgledanje i ručak, samostalno. Popnite se na toranj odakle se prostiže fenomenalan pogled, prošetajte do Palazzo Comunale i Piazza della Cisterna. U popodnevnim časovima, odlazite u Pisu, gde ćete prošetati Piazza dei Miracoli. Ovaj kvart ima više atrakcija nego mnogi drugi gradovi i vi ćete ih videti u pratnji vodiča: krivi Toranj, Campo Santo i Duomo di Pisa (Pisa Cathedral). Put se nastavlja zapadno ka La Spezia – brodskoj luci italijanske rivijere, check in u hotelu i večera. Hotel NH La Spezia 4*.

Dan 3 – La Spezia – Cinque Terre – La Spezia (B,D)

Nakon ranog doručka, napušta se La Spezia i brodićem se krstari oko zadivljujuće zapadne obale Liguarian sve do Cinque Terre. Sa vodičem ćete posetiti ovaj veličanstveni deo Italije. Uživajte u živopisnim liticama na strani ribarskih sela, koje je svako posebno na svoj način. Obilaskom obale brodićem imaćete priliku da se vidite ovom neverovatnom predelu sa mora. U slučaju da je more nemirno, poseta će biti delimično vozom, delimično autobusom. Tokom ture, brodić će doći do Portovenere, Vernaza and Monterosso. Imaćete slobodno vreme da istražite ova sela. Povratak u La Spezia vozom. Večera u hotelu. Slobodno vreme. Hotel NH La Spezia 4*.

Dan 4 – La Spezia – Carrara – Lucca – Rim (D)

Ckeck out iz hotela nakon doručka i tura se nastavlja južno ka Carrara – dom Apuan Alps, gde se nalaze neki od svetskih vodećih kamenoloma mermera. Pored predivnom panoramskog pogleda, možete čuti kako je čuveni renesansni vajar Mikelanđelo koristio cenjeni Carara mermer za svoja remek dela. Nastavak putovanja ka Toskani i obilazak utvrđenog grada Lucca. Šetnja kroz grad i poseta divnim znamenitostima u okviru istorijskog centra, uključujući Anfiteatro Square, Guinigi Tower i San Martino Cathedral. U brdima oko grada se nalazi selo Montecarlo di Lucca, okruženo maslinjacima i šumovitim stazama. Poseta rustičnoj farmi i degustacija lokalno proizvedene hrane (hleb, sir i suhomesnato) i vina. Nakon poslednjeg ukusa Toskane, putovanje se nastavlja na jug do Rima. Vaša tura se završava u večernjim satima na železničkoj stanici u Rimu.
 • Profesionalni vodič
 • 3 nodi u hotelu sa 4*
 • Transport klimatizovanim vozilo,
 • Obroci prema programu (B= doručak, D= večera)
 • Brod od La Spezia do Cinque Terre
 • Hrana i piće koje nije navedeno 
 • Napojnica za vodiča takse za hotel 
 • 5 Terre Card (oko 7,5 eur po osobi)
 • POLASCI IZ RIMA: 14. avgust, 21. avgust, 28. avgust 4. septembar, 11. septembar, 18. septembar 2. oktobar, 9. oktobar, 16. oktobar, 23. oktobar
 • Povratak: Tarmini železnička stanica u RIMU oko 18h

Print   Email