Alzas

 

Alzas je najmanji region Francuske, koji se proteže na samo 190 km od severa ka jugu i 50 km istočno od zapada. Smešten između reke Rajne i planina Vosgesi, na granici između Nemačke I Švajcrske. Ovo područje se može pohvaliti raznolikim pejzažima, od planina i šuma do vinograda, cvetnih sela neprevaziđene lepote, talasatih polja i ogromne doline Rajne.
Alzas je regija koja privlači pažnju turista svojom kompleksnom ponudom : Može se pohvaliti bogatom kulturnom i istorijskom baštinom, prekrasnim prirodnim pejzažima, poznat je po svojim vrhunskim belim vinima i veselim božićnim vašarima.
Vinogradi i vina Alzasa spadaju među najboljim na svetu. Tipične sorte grožđa koje se koriste u regionalnim vinima uključuju Gevurtztraminer, Silvaner i Riesling. Vina nastala od ovih sorti su
bela vina koja su zaista posebna i puna karaktera. Sve boce alzaskih vina imaju tanak, dug oblik, suptilno ukazujući na ponosne kulturne posebnosti regiona i njegove vinarske tradicije.
Pomoći ćemo vam da upoznate Alzas na autentičan način koji vam omogućava da ga razumete iz sasvim drugačije perspective.
Za Vas organizujemo individualne, personalizovane vinske ture i posete Alzasu. Jer, Alzas je sigurno destinacija broj jedan za neposredne susrete s vinarima. Iskoristite šarmantne šasove degustacije vina u vinogradima, kod profesionalaca kojivam pomažu da otkrijete tajne alzaških vina.
Omogućićemo vam i doživljaj privatnih degustacija u ekskluzivnim podrumima renomiranih imanja.

Individualne vinske ture.
alzas putovanje vinski turizam
Od 640€

Po osobi

Putevi vina i Atrakcije Alzasa

4 dana/3 noći